Phonofile

Phonofile

Om bloggen

Det her er en blog med fokus på tandpleje

En Kvindes Plads Er i Hjemmet

MenneskerPosted by Jette Tue, May 08, 2018 08:47:08

'En kvindes plads er i hjemmet'. I forgangne dage var det ikke blot et udtryk, men et faktum. Det var ikke meningen, at kvinder skulle kunne læse. I de tider var kvinder vellærte i den fine kunst. Deres hobbyer inkluderede at spille musikalske instrumenter og syning. De så deres roller som hjemmegående og forsøgte aldrig at konkurrere med deres mandlige modpart. I den æra var familier mere stabile, og kvinder var mere medgørlige og blødhjertede. En mands hjem var hans palads, og her var han kongen.

Børn havde deres mødre til at tage imod dem, når de kom hjem fra skole, og til at dele deres oplevelser fra skolen med. Båndet mellem mødre og børn var stærkere dengang, end det er det nu. I de dage havde mødre stor indflydelse på deres børns liv. Ved at være hjemme nød kvinderne det privilegium, det var, at kunne se deres børn blomstre og springe ud som fine unge mænd og kvinder. De havde mulighed for at sætte pris på ethvert øjeblik brugt på at pleje deres børn med alle de midler, som de havde til rådighed.

Forbrydelser var ikke så udbredte, fordi mødrene havde tid til at lære deres børn værdier og opretholde disciplin i hjemmet. Man understregede og opretholdt respekt for autoritet. Piger blev lært at ære deres mænd og udvise gode moralske standarder i samfundet. Kvinder var i sig selv ledere, fordi de var grundstenene, som familier blev bygget på. Samfund var mindre voldelige og korrupte, da "En Kvindes Plads Er i Hjemmet" var normen.

Da den 2.bølge af feminisme viste sit grimme hoved i de tidligere 1960'ere, gik familiestrukturen voldsomt i opløsning. Kvinder begyndte at konkurrere med deres mandlige modparter for anerkendelse i alle mulige stillinger ved at deres position som hjemmegående. Sikke en katastrofe! Mænd udvidede ikke længere deres høflighed til kvinder. De stoppede med at give deres plads til dem i en fyldt bus eller andet steds. At åbne og lukke døre blev absurd. 'Lige rettigheder' blev det populære feministiske udtryk, så mænd gav modsvar på dette ved at behandle kvinder mere som mænd. datingsider

Hvad kvinder nægtede at anerkende var, at når de søger beskæftigelse uden for hjemmet, er de i virkeligheden involveret i flere opgaver, for når de vender hjem efter arbejde, skal de stadig udføre bestemte opgaver som mødre. For nogle, kan dette være ekstremt stressende, fordi de skal dele den lille smule tid de har ved dagens udgang mellem deres mænd og deres børn, samtidig med at de skal forberede sig på deres arbejde til den næste dag.

Hvis vi kommer tilbage til det fundamentale og alle kvinder tager deres retmæssige plads i hjemmet, vil der være nok jobs, som mænd kan engagere sig i, så de kan opretholde deres ansvar som forsørgere af deres familier. Mænd ville blive tvunget til at trække sig tilbage fra deres selvtilfredshed og maksimere deres potentialer. Så længe kvinder fortsætter med at forlange lighed, vil mænd blive mindre ansvarlige for at blive i deres roller som hyrder i deres familier, og kvinder vil fortsat se sig selv som skulle bære det meste af økonomien samtidig med det emotionelle stress som eksisterer i familier.